Melasma

Peeling
BEHANDLING MED COSMELAN

 

Cosmelan er effektiv til behandling af solskader, mørke misfarvninger i huden i forbindelse med ar efter akne, hormonelle forandringer i forbindelse med graviditet, p-piller, overgangsalder og stress. Behandlingen er et forløb, hvor der påføres en maske i klinikken, som suppleres op med produkter til hjemmebehandling.

 

HVAD ER COSMELAN

 

Cosmelan er en sikker behandling af pigment på alle hudtyper. Der kan være mange årsager til udvikling af hyperpigmentering i ansigtet og på kroppen. Solskader, hormonelle forandringer i forbindelse med stress, graviditet, hormonel prævention, menopause, traumatiske forandringer i huden, som fx ved akne og post-inflammatoriske pigmentforandringer. Cosmelan er en anerkendt behandling mod pigmentforandringer i huden uden brug af laser.

 

HVORDAN VIRKER COSMELAN

 

Cosmelan påvirker melanindannelsen direkte og giver mulighed for at reducere eller fjerne hyperpigmentering effektivt, således at huden bliver mere ensartet, glat og får glød. Dette foregår ved at hæmme enzymet tyrosinase, som medvirker til dannelse af melanin.

Cosmelan er kendt verden over for dens effektivitet og høje sikkerhedsmargin og kan anvendes på alle hudtyper hele året rundt.

Cosmelan behandlingen tilbyder en række store fordele sammenlignet med andre typer produkter og behandlinger. 

 

Fordelene ved Cosmelan er:

 

    Effektiv behandling af: Melasma, chloasma, UV og PIH

    Reducerer eller fjerner pigmentering hurtigt og nemt

    Anvendes på alle hudtyper (Fitzpatrick I – VI)​

    Let peeling der giver foryngende og udglattende effekt

    Meget effektiv til behandling af acne problemer

    Behandling kan udføres hele året

    Indeholder ikke TCA

    Indeholder ikke Hydroquinone

    Høj sikkerhedsmargin​

 

HVORDAN FOREGÅR BEHANDLINGEN MED COSMELAN
        

Forud for din Cosmelan behandling, skal du til en konsultation hos vores sygeplejerske, hvor du udover mundtlig information, får udleveret skriftlig information omkring din behandling. Her vurderer vi dine behov og ønsker for behandlingen, og vi lægger sammen en plan for at opnå de bedste resultater for dig. Ved selve behandlingen følger vi planen der er lagt og afklarer eventuelle yderligere spørgsmål. Forud for behandlingen renser vi området af og tager billeder til din journal, hvorefter masken bliver påført. Herefter skal den sidde i otte til tolv timer afhængig af hudtype. Masken vaskes af, inden du går i seng.

De første dage efter masken ( Cosmelan 1 ) kan din hud føles rød, tør og stram, som en let solskoldning, og afskalning kan forekomme i forskellig grad. Det er en helt almindelig reaktion, og vi anbefaler, at du først påbegynder den aktuelle hjemmebehandling ( Cosmelan 2 ), når huden føles klar typisk efter 48 timer. Ikke to forløb er ens, tag derfor hensyn til din hud undervejs og hold pause med Cosmelan 2, i tilfælde af at din hud bliver for sensitiv.

Vi anbefaler, at du holder dig til regimet i hele dit forløb for at undgå overreaktioner i huden.

 

RESULTAT

 

I 99% af alle forløb forsvinder pigmentforandringerne i op mod 95%. De fleste vil fornemme en tydelig bedring allerede efter syv til ti dage inde i forløbet med Cosmelan. Huden bliver fornyet og mere ensartet. Ud over reduktion af pigmentforandringer i huden, reducerer Cosmelan også talg- og fedtproduktion og mindsker porerne i huden. Dette gør, at behandlingen også er yderst effektiv mod akneplaget hud og især til misfarvninger i huden i forbindelse med ar efter akne.

 

EFTER BEHANDLINGEN – KONTROL OG TOUCH UP

 

Du kommer ind på klinikken til kontrol efter seks uger. Ved behov laves touch up med Cosmelan 1. Dette er inkluderet i dit behandlingsforløb. Ved dit touch up booker vi til din afsluttende kontrol. 

 

BIVIRKNINGER / KONTRAINDIKATIONER

 

Vi kan ikke behandle dig med Cosmelan, hvis du er gravid, har allergi overfor indholdsstoffer i Cosmelan , hvis du har været i behandling med Isotretinoin eller andre retinoider, skal der gå tre måneder fra afsluttet behandling, til du kan behandles med Cosmelan, psoriasis i de områder, der skal have behandling, hvis du har tendens til kelloidar, ved herpes udbrud eller i områder med mikropigmentering.

 Almindelige bivirkninger er rødme, svidende hud, afskalning/tørhed og en spændt/solbrændt fornemmelse af huden. Cirka 1% udvikler en allergisk reaktion.

 

Kontakt mig